Konzorcij ARAGORN je pridobila 4-letni projekt Evropske unije o Misiji za tla "Soil Mission"

Ekipa ARAGORN je pridobila 4-letni projekt Evropske unije o Misiji za tla iz programa HORIZON-RIA - HORIZON Research and Innovation Actions / HORIZON-MISS-2022-SOIL-01-04 - Remediation strategies, methods and financial models for decontamination and reuse of land in urban and rural areas

Delimo nekaj vznemirljivih novic za vse privržence podjetja ENVIT d.o.o. in ReSoil®!

 

 

 

Konzorcij ARAGORN, v katerem, aktivno sodeluje podjetje ENVIT d.o.o., je uspela pridobiti 7,2 milijona evrov (evropski prispevek 6.612.911,00 evrov) za preoblikovanje okoljskih raziskav v učinkovite ukrepe za zaščito tal, okolja in zdravja ljudi.

 

 

Če bi se srečali s izzivom obnavljanja Srednjega sveta, si predstavljamo, da bi Tolkienov Aragorn toplo sprejel projekt EU Horizon Europe z naslovom ”Achieving Remediation And GOverning Restoration of contaminated soils Now (ARAGORN)”.

 

 

Vodja ekipe je docentka Xenia Trier z Univerze v Köbenhavnu, skupaj z raznoliko mednarodno ekipo 16 partnerjev. To vključuje strokovnjake iz 12 držav in sodelovanje s deležniki na lokalni, nacionalni in evropski ravni.

 

 

Glede na to, da je 60–70% tal v Evropi v slabem stanju, pri čemer je bilo od 2,8 milijona potencialno onesnaženih območij v celoti saniranih le 65.500, ARAGORN predstavlja upanje. Ponuja trden raziskovalni okvir, ki pooblašča javne in zasebne upravljavce zemljišč, da sprejmejo učinkovite korake pri zaščiti, sanaciji in obnovi okolja na onesnaženih območjih.

 

 

Veselimo se začetka večletnega projekta 1. oktobra 2023!

0
Feed

Oddajte komentar