ICOBTE & ICHMET 2023 - Čisto okolje. Naše zdravje. Naša prihodnost.

Od 6. do 10. septembra 2023 je Univerza v Wuppertalu gostila konferenco ICOBTE & ICHMET, na kateri je več kot 800 udeležencev, vključno z uglednimi znanstveniki z različnih celin, sodelovalo v razpravah o obravnavanju sodobnih vprašanj.

 

Prva skupna mednarodna konferenca o biogeokemiji sledljivih elementov (ICOBTE) in Mednarodna konferenca o težkih kovinah (ICHMET) je predstavljala pomemben mejnik. Te konference zasedajo izjemno mesto v svetovni znanstveni skupnosti in se lahko pohvalijo z bogato dediščino. Pod temo "Čisto okolje, človekovo zdravje, naša prihodnost" je konferenca poudarila vztrajno težavo okoljskega onesnaževanja. Ta problem predstavlja nenevarnost za človekovo zdravje, ekosisteme in celotno okolje. Posledično ostaja nujnost ohranjanja čistega okolja za dobrobit človeštva najpomembnejša.

 

Skupna konferenca ICOBTE & ICHMET leta 2023 je bila posvečena raziskovanju strategij za omilitev okoljskega onesnaževanja in obravnavo skrbi glede kontaminantov.

 

Med konferenco je dr. Simon Gluhar, skupaj z drugimi raziskovalci, delil vpoglede v najnovejše rešitve in ugotovitve, pri čemer se je še posebej osredotočil na napredke v tehnologiji ReSoil®. Predstavil je predstavitev z naslovom: "Hkratno odstranjevanje arzena in strupenih kovin iz onesnaženega tal: razvoj v laboratoriju in demonstracija v pilotnem obsegu" in predstavil plakat P58 z naslovom: "Študije primera ReSoil® - nova tehnologija za učinkovito in trajnostno odstranjevanje težkih kovin iz onesnaženih tal".

 

Raziščite raznolike vpoglede in inovativne raziskave, predstavljene na konferenci ICOBTE & ICHMET 2023, preko obsežne knjige povzetkov, dostopne na - povezavi.

0
Feed

Oddajte komentar