ARAGORN Uvodno srečanje 1. do 3. november 2023

ARAGORN izboljšuje razumevanje onesnaženih območij, izpopolnjuje odločanje z uporabo učinkovitih remediacij ter orodij za kartiranje in spremljanje različnih kontaminantov. Prilagojene strategije identificirajo zanemarjene žarišča onesnaženja, kar omogoča deležnikom prehod od obžalovanja v obnovitvene ukrepe.

 

 

Najdražji sledilci ENVIT-a in projekta ARAGORN,

 

Z veseljem delim kratek pregled našega srčnega uvodnega srečanja (KOM) za EU Horizon ARAGORN projekt (Grant agreement ID: 101112723), ki je potekalo prejšnji teden v Danski in ga je organizirala Univerza v Københavnu - Univerza v Kopenhagnu pod vodstvom izjemne Xenie Trier in jedrnega ARAGORN moštva.

 

Srečanje je bilo prepojeno s pozitivnostjo in navdušenjem, ko smo se zbrali, da bi se podali na to razburljivo štiriletno pot proti sanaciji in obnovi EU tal. Naše razprave so bile poglobljene, vsak član je prinesel dragocene poglede.

 

Začeli smo z opredelitvijo ciljev projekta in obsežnim okvirom, ki ga želimo razviti. Atmosfera je bila živahna, in zavezanost vsakega k doseganju naših ciljev je bila očitna.

 

Eden nepozaben trenutek je bil, ko je gospod ARAGORN podal slavni pridigarski govor. Približal nas je vsem, ki smo ga videli v živo, in postavil vesel ton za naše sodelovanje.

 

Imeli smo tudi priložnost, da se medsebojno bolje spoznamo, delimo zgodbe in izkušnje, ki so okrepile naše občutke pripadnosti.

 

Za naprej smo prepričani, da bomo s to motivirano ekipo svetovne kakovosti in našim skupnim strokovnim znanjem, podprtim z izbrano znanstveno svetovalno skupino, naredili pomembne korake pri reševanju problemov onesnaževanja tal v Evropi in širše.

 

V ENVIT-u se vsem zahvaljujemo za možnost sodelovanja, aktivno udeležbo vseh projektnih partnerjev in pozitivno energijo. Nadaljujmo sodelovanje z enakim duhom in odločnostjo za dosego trajnostne sanacije in obnove onesnaženih tal zdaj!

 

Naprej ARAGORN! ️

KoM official press release
0
Feed

Oddajte komentar