Zaključni dogodek Ciljnega Razvojnega Projekta (CRP V1-2280), Poligon Poček, 17-18 april 2024

Remediacija s strupenimi kovinami in metaloidi ter organskimi onesnažili onesnaženih tal na modelnem vojaškem strelišču - demonstracija in priporočila za nadaljnje ukrepe

Zaključni dogodek Ciljnega Razvojnega Projekta (CRP V1-2280) na osrednjem vojaškem vadbišču Slovenske vojske na Počku.

 

 

Veseli smo, da je dogodek prejel pomembno pozornost različnih medijskih organov, tako nacionalnih kot lokalnih. RTV Slovenija, nacionalna javna radiotelevizija Slovenije, je v času glavnega dnevnoinformativnega oddajanja predvajal celovito 2-minutno poročilo v sklopu oddaje Slovenska kronika. Reportaža z naslovom "Zemlja na Počku močno onesnažena s težkimi kovinami" je osvetlila okoljske izzive in pobude, o katerih je bilo razpravljano med dogodkom. Povezavo do reportaže si lahko ogledate tukaj - linK.

 

 

Poleg tega je Slovenska tiskovna agencija STA, nacionalna tiskovna agencija, ki pokriva domače in mednarodne dogodke, dokumentirala Demo dan s podrobnim poročilom. Njihovo poročanje in slikovno gradivo lahko ogledate na tej povezavi - linK.

 

 

Poleg tega je bil dogodek izpostavljen v prispevku, ki ga je objavila in pripravila Občina Postojna. Povezavo do prispevka na spletni strani občine lahko najdete tukaj - linK.

 

 

Na splošno menimo, da je Demo dan zagotovo prispeval k povečanju ozaveščenosti o okoljskih prizadevanjih in pobudah, o katerih je bilo razpravljano na dogodku demonstracije ReSoil® tehnologije in na okrogli mizi. To je dokaz pomena našega skupnega dela in zanimanja.

 

 

Hvala vsem delžnikom za vaso podporo in sodelovanje pri uspešni izvedbi tega dogodka.

 

 

Ekipa Envit

0
Feed

Dejar un comentario